Biografie

Peter Luxen is geboren op 24 maart 1935 in Bitgum, Friesland. Hij verhuisde in de jaren vijftig naar Noord-Holland. Momenteel verblijft hij afwisselend in Zaandam (Noord-Holland) en Friesland.

Garden, acryl op papier (1992)

Hij is in de jaren tachtig serieus begonnen met schilderen en volgde in die periode onder andere lessen van het Creativiteitscentrum Komma in Zaandam, Jelus Matser en Selma Timmerman. Zijn belangstelling ging destijds uit naar kleurrijk geabstraheerd werk, hoewel hij ook experimenteerde met klassieke onderwerpen en schilderstijlen.

Hij is een bewonderaar van schilders van de Cobra beweging. Andere schilders die Peter Luxen waardeert zijn bijvoorbeeld Peter Doig en Marlene Dumas.

Veel van het werk van Peter Luxen van het einde van de vorige eeuw en het begin van deze eeuw bestaat uit gemengde techniek op papier.

Sneeuwlandschap acryl op doek (2011)
Tweeluik nr 1, acryl op doek (2008)
Vanaf 2006 werkt Peter Luxen vrijwel uitsluitend met acryl op doek of paneel.

Hoewel Peter Luxen zichzelf niet beschouwt als een professionele schilder hebben veel van zijn schilderijen aftrek gevonden bij vrienden en kennisen, en is meer recent ook werk van hem verkocht via informele tentoonstellingen in Niedorp en Zaandam.

Peter in Baard, Fryslân, 3 Juni 2006. Foto (c) Tom Greuter.

Contact

Email: peter.luxen@gmail.com
Telefoon: 075-6174049
Adres: Bleekerstraat 55, Zaandam